miercuri, 17 septembrie 2008

Doua intamplari despre cum lucreaza Dumnezeu in viata omului

Redau mai jos doua intamplari pe care mi le-a povestit odata, cu mult timp in urma, un domn profesor care a avut ocazia sa calatoreasca foarte mult prin tara. Sper sa mi le amintesc cat mai exact.

"Undeva, intr-o scoala, profesoara de religie le vorbea copiilor din clasa a IV-a despre statornicia in credinta a profetului Daniel, despre cum a fost aruncat in groapa cu lei si despre ingerul trimis de Dumnezeu sa-l salveze. Dumnezeu a avut grija de profetul Daniel trimitand un inger care a legat gura leilor.
Apoi, profesoara le-a cerut copiilor sa deseneze, sa ilustreze cele pe care tocmai le-au auzit, apoi sa scrie o poezie despre profetul Daniel. Sigur, desenele lor cu groapa cu lei au fost impresionante, mai ales poeziile.
Printre poeziile scrise de copilasi se afla si una scrisa de o fetita care il ruga pe Dumnezeu sa ii trimita si ei un inger, asa cum i-a trimis profetului Daniel, ca sa il lege si pe tatal ei, sa o salveze! Acolo era un abuz asupra fetitei, si asa s-a aflat si s-a putut interveni pentru salvarea fetitei!"

" Un elev de la un liceu, dintr-un anumit oras, a distrus toate chiuvetele de la sala de sport a liceului. In consiliul profesoral s-a hotarat exmatricularea lui. Profesoara de religie s-a opus si a obtinut o amanare, cerand sa il mai lase un timp, ca va incerca ea sa-i vorbeasca.
Si de fiecare data cand elevul era agitat, nervos ori vorbea nu stiu cum, profesoara de religie ii spunea calm, chiar in momentele lui de "razvratire", de revolta, ii spunea "tu stii ca ai ochi foarte frumosi?" si alte cuvinte blande, calde, reusind sa se apropie de sufletul sau. Asa a aflat ca tanarul era batut acasa de tatal sau cu capul de chiuveta de la baie!
Elevul a terminat liceul si a urmat si o facultate."

Mare e Dumnezeu!

Ramona P.

Niciun comentariu: