duminică, 28 septembrie 2008

Sarbatoarea castanelor



Timp de trei zile, in Baia Mare s-a desfasurat "Sarbatoarea castanelor", sarbatoarea orasului, aflata la a XVI-a editie. S-au strans la un loc mesteri populari, cu frumoase piese de artizanat, vanzatori de castane (prajite sau nu), apicultori cu borcănele de miere si cu produse din ceara de albine (un apicultor avea chiar albine vii intr-un suport de sticlă). Erau si vanzatori de pitici de gradina si vanzatori de arme din plastic numite "jucarii pentru copii". Langa un stand cu muzica, unul cu tablouri. La un altul, cateva maicute vindeau icoane si carti duhovnicesti.

Ca si in anii trecuti, au venit si cei din Rosiori-Suceava, de la manastirea Sfantul Mina, care daruiau tuturor celor care se opreau in fata lor, cate o iconita cu Sf. Mina si o brosura cu manastirea. (O manastire frumoasa la care sper sa ajung si eu intr-o zi, cu ajutorul lui Dumnezeu).

In programul fiecarei zile au fost prezentate spectacole de teatru, folclorice, de muzica folk sau spectacole date de diferite formatii. Sa nu uit, au venit si indienii:)

Mai erau si multe alte standuri, nu cred ca le retin pe toate, se intindeau pe mai multe strazi si nici nu le-am vizitat pe toate, e obositor si necesita timp. Doream foarte mult sa ajung la ExpoFlora, expozitia de flori.
Cateva fotografii cu ce m-a impresionat (oameni din...floricele:)



Asa facea si bunica mea magiunul de prune:)

Asta e preferata mea. (Fructele sunt adevarate iar in vas e chiar magiun de prune!)

Aici sunt mai multe unelte de munca din vechime, fara legatura unele cu altele!


Ramona

2 comentarii:

Femeia Crestina spunea...

Extraordinar! Ce frumuseti!

Ramona spunea...

Da, sunt foarte frumoase si
in fiecare an, cei care organizeaza expozitia, vin cu personaje noi.
Anul trecut erau prezente personaje din povesti si desene animate, spre bucuria copiilor.